Ga direct naar productinformatie
1 van 2

CHI

Binnen 1- 2 dagen bezorgd

CHI Sint Janskruid maceraat bio 100ml

CHI Sint Janskruid maceraat bio 100ml

Normale prijs €20,93
Normale prijs €22,50 Aanbiedingsprijs €20,93
Aanbieding Uitverkocht
Inclusief btw. Verzendkosten worden berekend bij de checkout.


Chi Sint Janskruid Maceraat bio

Geweldige huidhersteller
Dé olie voor soepele spieren
Dieprood maceraat
100% natuurlijk en biologisch

Wist je dat deze plant bij ons inheems is en in het wild groeit? Je kunt sint-janskruid tegenkomen bij straatbermen graslanden en bosranden. Sint-janskruid heeft stralende gele bloemetjes die bloeien van juni tot september. Elke bloem bestaat uit vijf bloemblaadjes en is bespikkeld met donkere olieklieren die gevuld zijn met essentiële olie hars en de rode kleurstof hypericine.

Huidverzorging & massage 
St. Janskruid maceraat wordt in de huidverzorging ingezet om het zelfherstellend vermogen van de huid te ondersteunen. Het is een fijne kalmerende huidolie voor na het zonnen en bij een ruwe of schrale huid. Sint-janskruid is een geliefde olie voor massages om de spieren soepel te houden! 

Wat is een maceraat?
De naam maceraat is afkomstig van het Latijnse woord ‘Macerare’ dat letterlijk ‘in de week zetten’ betekent. Macereren is de traditionele manier om essentiële oliën en andere werkzame stoffen uit een plant te gebruiken voor de huid. Voor de maceratie worden de plantendelen een maand of langer geweekt in een goede kwaliteit olijfolie. De glazen potten zijn gesloten en staan in de zon. Geleidelijk geven de bloemen de olie-oplosbare stoffen af aan de olijfolie. Het maceraat wordt steeds roder van kleur. Na deze periode wordt de olie gezeefd en het maceraat is klaar. De kleur van sint-janskruid maceraat moet dieprood zijn bij een goede kwaliteit. 

Dit maceraat is een oplossing van 10% sint-janskruid in olijfolie.

Aan dit maceraat is een natuurlijke antioxidant van rozemarijn CO2-extract toegevoegd. Dit biologische CO2-extract is afkomstig uit de naalden van de rozemarijnplant en wordt opgelost in zonnebloemolie. Een klein percentage van deze natuurlijke antioxidant wordt door de boer toegevoegd aan het maceraat. Omdat er bij het maken van een maceraat verse bloemen bladeren of wortels gebruikt worden zijn maceraten kwetsbaar voor schimmels en andere verontreinigingen. Deze natuurlijke anitoxidant komt de houdbaarheid van het maceraat ten goede!

Ingredienten

Hypericum perforatum flower extract Olea europaea fruit oil Rosmarinus officinalis leaf extract Helianthus annuus seed oil.

Gebruik

Voor een massageolie met sint-janskruid maceraat kun je 100ml vette plantolie nemen en optioneel 10 – 15 druppels essentiële olie toevoegen.

Afgesloten bewaren.

Waarschuwingen

Bij inwendig gebruik kan sint-janskruid de werking van medicijnen beïnvloeden. Dit cosmeticum is niet bestemd voor inwendig gebruik. Raadpleeg een arts of apotheker bij vragen over het gebruik van de olie.


Let op met de zon wanneer je de huid insmeert met sint-janskruid maceraat vooral bij een lichte en zonlichtgevoelige huid.
De houdbaarheid van sint-janskruid is ongeveer 1 jaar. Bewaar de olie in de koelkast bij onregelmatig gebruik.

 

 

 

Alle details bekijken